Руското посолство в България скоро може да възобнови пълноценна работа, е

...
Руското посолство в България скоро може да възобнови пълноценна работа, е
Коментари Харесай

Митрофанова се надява скоро руското посолство да заработи в пълен обем

Руското посолство в България скоро може да възобнови пълноценна работа, е декларирала съветският дипломат в София Елеонора Митрофанова, представена от ТАСС.

" Мисля, че ще се оправим с тази обстановка (трудностите, свързани с експулсирането на съветски дипломати от страната - бел. ТАСС) и скоро посолството и консулствата ще възобновят изцяло работата си ", е декларирала тя.

Митрофанова акцентира, че всеобщото експулсиране на съветски дипломати от България несъмнено е повлияло на работата на посолството. " Много мъчно се работи, тъй като целият механически личен състав бе разгласен за " персони нон грата ", изясни тя.

На 28 юни българското ръководство реши да експулсира от страната 70 съветски дипломати и механически чиновници на съветските дипломатически ведомства, включително съветник-посланика Филип Воскресенски, както и руските генерални консули във Варна и Русе Владимир Климанов и Андрей Громов, директорът на Руския културно-информационен център Юрий Макушин и други Всички те бяха оповестени за личност нон грата.

Поради дефицит на чиновници консулската работа на съветското посолство в България и съветските генерални консулства във Варна и Русе частично преустановиха работата си.

Припомняме, че директно след оповестяването на вест за експулсирането на съветски дипломатически чиновници Митрофанова и някои среди в Москва загвоориха за затваряне на съветското посолство в София и дори прекъсване на дипломатическите връзки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР